avagy budapesti hétköznapok a pandémia kellős közepén

Koronakrónikák

Koronakrónikák

Pocika: 03.18.

2020. március 18. - fuf87

Mit is jelent ez a koronavírus? Nem biológiai, molekuláris megoldásban gondolkodom.

Mit jelent a koronavírus, mit hozott és még hozni fog az életünkbe? Mentális játék. Csak ez jut eszembe.

Vegyünk egy szuper szociális, örökmozgó, némi – már elvileg kigyógyult, de a kis ravasz sosem alszik – hipohonderséggel megáldott multikatonát. Ez lennék én.

Milyenek voltak a napjaim 1 hete és ma?

Az ébredés egyedül nem változott, most és egy hete is nehezen ment J akkor épp azért, mert kezdő reggeli torna pacsirtaként fájdalmas volt minden szem kinyitás, ami 6 előtt kezdődik… most meg minden reggel azt várom, hogy na! Ma tuti kipihenve ébredek, hisz lassan egy hete itthonról dolgozom. De mégsem.  Ami múlt héten még kegyetlennek tűnt („próbáljuk ki azt a lépcsőző gépet”) ma minden vágyam.

1 hete házi száműzetésben vagyok – gyereknevén home ofisz. Aki nem ismerte ezt a kifejezést, az elmúlt egy hétben annyit hallhatta mindenhonnan, hogy már pontosan tudja, hogy bizony saját sarok kell, ne egyél a gép előtt, mert bántja a bélbolyhocskákat (a kis érzékeny lelkűek), strukturáld a napirended, ne pizsamába ülj a gép elé, mert ez feltölt (na egyedül ezt tartom), tedd le a munkát időben (na ebben meg szuper negatív a tendencia). Aztán amikor éppen sajnáltatnám magam, hogy a napfényes időben én a lakásban ülök pedig mennyi minden mást is lehetne csinálni (mit? 1 hete ugyanez volt, csak a dunaparton ültem az üvegfal mögöttJ), és ajajj, rájövök, hogy szerencsés vagyok. Olyan helyen dolgozom, ahol nemzetközi szabály, hogy vigyázzanak ránk, hogy mindent biztosítanak ahhoz, hogy most itthon lehessek (laptop, internet), hogy van akkora a vállalat, hogy reméljük nem kell aggódnom, miből töltöm fel a hűtőt pár hét múlva, ha kienném.

Normál esetben reggel szedem a vitaminokat, néha rohanok, elfelejtem bekapni, sebaj, 1 C-vitamin nem a világ. Most? Reggel kis porciókban ott áll a reggeli desszert – egy kis C-vitamin, D vitamin a napsugár miatt, hozzá magnézium, mert azt mondták azzal csúszik jól, multivitamin mert az alap, E vitamin –ha már itthon kell ülni dolgozzanak a szabad gyökök, Kálcium fontos a csontok egészségéért, a kurkuma tablettát csak úgy megtaláltam, és jó lehet. A grapefruitmagcsepp megelőzésre, ma pedig kiesett egy kis ginseng a gyógyszeres vitamin dobozból – hát ezt se hagyjuk ki. Mindezt szigorúan homoktövis szörpivel öblítem le, mert a Herbamami (anyuka) azt mondta, az a tuti. Most mi történik, ha elfelejtem a desszertből az egyik elemet? Pánik. Mi van, ha azért lesz bajom, mert azt kihagytam? És még csak reggel 9 óra.

Múlt héten még panaszkodtam, hogy képtelen vagyok utolérni magam, hogy az amúgy heti 1 home ofiszt nem tudom kivenni annyi a dolog, hogy végre nyugalomban tudjak dolgozni, hogy zavar a zsibongás és lennék csak magam. Vigyázz mit kívánsz!

Milyen most? Csinálom a munkát, virtuális meetingeken ülök, ami eddig nyűg volt (video call vagy személyesen is akár) hiányzik, akik eddig zajongásukkal zavartak az open ofiszban a gondolkodásban, hiányoznak. Kacagó idegállapotba hoztak a rossz viccek a kedvencektől, aztán az előbb majdnem elpityeredem magam, mikor ránézek egy nálam maradt műanyag étel dobozra egy kolléga pajtitól, hogy vajon mikor és még valaha vissza tudom neki adni? (elég hamar mélydrámaira viszem a figurát J)

Napközben szabályokat hozok, hogy ne nézzek híreket, mert ha egyszer elkezdem, scherlock oknyomozása semmi hozzám képest.

Hülyének tartom magam, hogy a konyhában még az utolsó fiókban is kenyér és májkrém (és paradicsomszósz) van, majd rettegve számolom ki este, hány olivabogyót ehetek ahhoz, hogy jusson sokáig.

Minden este megfogadom, hogy nem engedem, hogy legyőzzön (talán nemcsak egészségügyileg, hanem fejben) a vírus, aztán 1 pohár bor után prognosztizálom a Bridget Jones végjáték (szingliként elporladás és macskák esznek meg …. ) World War Z változatát.

Bár persze nem ismerem az érzést, de olyan, mintha épp lejönnénk a „szerről”. Van itt tagadás, szomorkodás, vidámkodás, depresszió, ismeretlen érzés, megnyugvás –akár egy nap alatt a home ofiszban. A „szer” pedig maga az egészséges szabadság.

Mi ez, ha nem mentális játék?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koronakronikak.blog.hu/api/trackback/id/tr8815534598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása